Het Genootschap van De Drij Pistolen

Leren mag ook spannend en leuk zijn!

Dat vindt het projectteam dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van het lesmateriaal dat hoort bij het erfgoedproject De Drij Pistolen.
Om een brede doelgroep kennis te laten maken met Hasselts erfgoed, werkte tussen 1 december 2020 en 1 mei 2022 een klein team aan een project waarin het Hasseltse erfgoed op een bijzondere manier tot leven wordt gebracht.

Eén van de producten die voortkomt uit het project is lesmateriaal dat bedoeld is om leerlingen uit de eerste twee leerjaren van het secundair onderwijs op een ontspannende en interactieve manier kennis te laten maken met de geschiedenis van de trotse Limburgse hoofdstad.

Deze website bevat lesmateriaal dat direct online te gebruiken is. Hetzelfde materiaal is ook in de vorm van een boekje via een download beschikbaar, waardoor het ook zonder computer of internet bruikbaar is.

Via deze site wordt bovendien een overzicht gepresenteerd van de bronnen die kunnen worden gebruikt door leerlingen.

Het materiaal is zodanig flexibel geconstrueerd dat het door elke leerkracht naar believen kan worden ingezet. Omdat het projectteam het beleven en ervaren van erfgoed van groot belang vindt, is de interactieve stadswandeling van harte aan te bevelen. Ook het stadsspel is prima bruikbaar om met leerlingen te spelen.

Al het materiaal is voor alle scholen voor secundair onderwijs vrij te gebruiken en te vermenigvuldigen. Het audiomateriaal, inclusief de ondersteunende muziek, is rechtervrij.

Het projectteam dankt de stad Hasselt omdat zij via een subsidie de ontwikkeling en het gratis beschikbaar stellen van het materiaal ondersteunen. Uw vragen of opmerkingen kunt u kwijt via onze contactpagina.

De makers wensen iedereen een leerzame ervaring in de Hoofdstad van de Smaak.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt met steun van de stad Hasselt